A Redmi Note 8 az egyik legjobb vételnek számít a középkategóriában, de egy fontos funkció hiányzik belőle, ami nélkül hátrányba kerülhet a konkurenciával szemben a piacon. 

Egyre több felhasználó használja a mobilfizetést, amihez mindenképp szükség van NFC chipre, ez pedig nincs benne a Redmi Note 8-ba. Valószínű a Redmi-nél is leesett, hogy az NFC 2019-ban már kötelező funkciónak mondható, ezért most érzik a Redmi Note 8T, amiből már nem hiányzik majd ez a technológia.

Specifikációkat tekintve nem lesz eltérés a Redmi Note 8 és a 8T között, a kijelző továbbra is 6,3 hüvelykes IPS LCD panel Gorilla Glass 5 védelemmel és 1080 x 2340 pixel felbontással. A motorháztető alatt Snapdragon 665 rendszerchipet, 4000 milliamperórás akkumulátor találunk. Támogatott a 18 wattos gyorstöltés és a forrás által csatolt kép szerint a dobozba is 18 wattos adaptert csomagol a Redmi. További jó hír, hogy a töltőfej alapján Európában is forgalomba kerül majd a készülék.


A hátlapon marad a négy kamera, a főmodul a 48 megapixeles Sony IMX586, ami mellé 8 megapixeles ultra széles látószögű, 2 megapixeles makró és 2 megapixeles mélység szenzor társul. A forrás a 4/64 GB-os modell árát is megemlíti, állítólag 199 eurónak megfelelő összeget kérnek majd ezert variánsért. A megjelenési dátum egyelőre nem ismert, de a látottakból ítélve valószínűleg nem kell már sokat várni a Redmi Note 8T-re.

A szerzőről

🏳️ LANG